Shopping i Japan

”Man super eller shoppar i Tokyo” utbrast min man en dag. Det må vara en grov generalisering, men inte för långt från sanningen. Jag finner detta att vara en del av Tokyos charm. Vad shoppar man då? 
Förutom de sedvanliga japan-souvenirer (träsnitts tryck, tyg väskor/nessesärer, samurajsvärd, pappersparaplyer, lackade skålar, ätpinnar, grön té, bommulls yukatas osv) brukar jag handla sånt som är svårt att få tag på på nätet eller i övriga världen.

allt detta fick plats i vår gemensamma 12kg rygga!
Go Pro inkl minneskort och pinne 2000kr och Sony hörlurar ned tung bas. Cremepuder, ögonskuggor (älskat Kate Tokyo skuggor

Teknik är fortvarande i toppklass och billigt. Man kan åka till Akihabara men behöver inte. Yodobashi camera kedjan (låt dig inte luras av namnet, det brukar vara 4-8 våningar varuhus med mycket mer än kameror) samt Don Quijotte har tillräckligt med elektronik att tillfredställa även en kräsen Tokyo-bo.

Dna Clair ansiktsserie (tvätt, tonic, essence och fuktgel, 1400kr för 1-årsförbrukning av produkter jämförbara med Kanebo)

Kosmetika, Tokyo är bäst för smink, definitivt bättre än Kyoto. Don Quiotte har brett utbud, men min favorit är Matsumoto kiyoshi kedjan. 

För dom som är intresserade; Shiseido och Kanebo säljs till ca 30% av priserna vi är vana vid. SKII är fortv hutöst dyrt. Jag brukar handla fullständiga hud program, man får peka på sitt ansikte och säga ”wash” ”tonic” ”essence” ”moisture” ”mask” det funkar. När det gäller smink gillar jag Sofina och Kate, se upp för färgerna i foundation, de är ofta vit-gula! Sen går jag loss på shampo, treatment och body soap, för det luktar godast, lödrar mest och man blir mjukast av, måste vara det japanska vulkanvattnet. Bästa badsaltet finns också här. 

Kvivar, Japan har en ulåldrig kniv-tradition. Jag brukar köpa vanliga japanska köksknivar för 50-200kr men det finns även för flera tusen kr. Gör det lätt för dig: Don Quijotte och alla varuhus har köksavdelningar med knivar som håller högre standard än de flesta hemma. 

100¥ shoppar (7kr) säljer plast, researtiklar och kontorsartiklar av förvånandsvärt hög kvalitet till låga priser. Tänk Muji.


Pennor (100¥ shoppen)

Överkurs: bommulls underställ/underkläder för tanter, medicin och grön té. Men det är nog mest min lilla fadäs.

Ansiktmask Lululemon, återfuktande

Annonser

2 reaktioner på ”Shopping i Japan

  1. Åh, hade gärna shoppat loss på prisvärda kameraprylar! Har varit sugen på GoPro ett tag men tycker det är så rörigt med alla varianter, haha. Och dyrt.

    Krämer hade inte heller varit tokigt. Kör just nu på mandelolja och skulle behöva uppgradera med bra ansiktsprodukter 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s