Osaka: it’s not you, it’s us..

Osaka ligger bland städer som svenskar besöker minst. Orättvisst nog, lägger vi knappt tre dygn här, i utkanten av Osaka, vid Korea town. 

Osaka skyline från Osaka castle

Vi är i ett skede av resan då vårt entusiasm att se allt har övergått till en önskan om ett drägligt longstay, vi vill packa upp, tvätta och hemmagymma; Osaka it’s not you it’s us. Japan råkar vara världens sämsta longstay land
Anledningen till att vi hamnade i Osaka är att Kyoto är kört under Golden week och vi ville ta farväl av min Kyoto faster, Osaka ligger nära Kyoto. 

Train-spotting i Osaka

Vädret är inte lika tryckande som i Naha, utan torrt och brisigt, som svensk sommar. I allafall nu. Vi vaknar och åker in till centrum, Dotonbori som jag aldrig har gillat pga Osaka är rörigt jämfört med Kyoto och Tokyo. Alla går på varandra, cyklar åt alla håll på trottoarerna och Dotonbori är tjockt med folk som Drottninggatan på en lördag. Det var ngn Golden Week festival i en park som såg ut som Kungsträdgården, folk var fulla mitt på dagen och rödögda av pollenallergier, gräset hade börjat blomma i Osaka. 

Jag, lite grinig på ett koreanskt ört-kafe

Richard får huvudet rakat, regnet överrumplar oss och vi drar hem för att äta stringcheese, dricka rödtjut och lyssna på svenska lugna favoriter. 

en regnig dag i Osakas koreatown

Nästa dag besöker vi Osaka castle och Korea Town, äter därmed 3:e godaste måltiden efter 1. Nagos tonfisk-sashimi, 2. makens kyckling/svamp/konjakrot gryta. Det blev 3. gurk-kimchi med marinerat grillat tunn lövbiff.
Det blev ingen Yakuza-tittande på Dotonburi eller avsmakning av Osaka-pannkakan Okonomiyaki,. den åt vi hos faster Gienia i Kyoto

Vacker dag för Osaka castle

Resedagen grinade jag av olust. Olust att packa ryggan som växer av ingenting. Bara den som backpackat vet hur skönt det känns att slänga ngt.  Vi fick dock fantastisk avsked av Kansaiområdet med en heldag med Gienia och Takeshi i Ujis Byodo-in, en ny favorittempel. Sedan åt vi middag med Gienia och Takeshi och tog nattbussen till Tokyo med kärlek i hjärtat och Gienias smörgåsar i påsen.

Fantastiskt lugna och lunmiga Byodo-in i Uji

”Byodo-in”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s