Bali bäst och sämst

Blått och rött; där har vi varit!

Det var inte alls meningen att besöka hela Bali på 5 veckor. Nu blev det så och vilken resa det blev. Favoritställerna är Giliöarna och norra Ubud, varandras motsatser som kompletterar varandra. 

Jimbaran: åk inte dit, skitigt och skaldjurswarungerna är turistfällor, stränderna är smutsiga, hundlik spolade iland.

Jimbaran -nej


Pecatu: åk inte dit, mitt på kullen dammig väg och inte mycket mer. 


Uluwatu: åk och se stränderna, solnedgången och surfarna på single fin, om inte pizza står som högsta önskan ät baksu från vagnmannen 200 meter innan ingången. 

Sanur: definitivt rekommenderas särskillt för 50+, inte för att det är en pensionärs stad. Sanur är etablerad med 5km strandpromenad, små krogar, massage, snäll strand och det är rent. 


Kuta: rekommenderas. Surfskolor, australiensare, Shrillex & allyoucandrink.


Ubud: rekommenderas, helst längre tid, bo norr om stan, för mycket ljud annars i dessa dåligt byggda hus. Gör yoga och detoxa ät/drick på organiska cafeer, shoppa på ecostores, gå på bio, utflykta till vattenfall, varma källor och kaffeplantage, ta hand om dig själv.

Giliöarna, Trawangan: paradisöarnas ö. Folk är snälla, det är katternas ö (hundar är bannlysta pga rabiessmittan) och spritens ö, hur kan den kombinationen ngnsin slå fel? Jag kände att jag ville göra varenda glassbottom snorkeling tour, dricka och äta på varenda krog och testbo i varenda bungalow, så brukar man sällan känna. 

Vi är inne i  2:a månaden av vårt sabbatsår. Japan, Vietnam och Australien står på tur. Därefter överväger vi att återvända till Bali och prioritera favoritställen; Ubud och Gilliöarna, samt bestiga vulkanen på Lombok. Bali har en skön blandning av folk, sköna lokalbor, yoga och party. Lära sig språket och bli vän med Balineser står högt på agendan. 

Annonser

5 reaktioner på ”Bali bäst och sämst

  1. Hittade hit idag via freedom. Ska 3,5 vecka till Bali i vinter (familj på 5, tre rätt små…). Hoppas jag ringat in rätt ställen – det låter så.
    Finns mycket på bloggen, livetfrandenljusasidan.se/tag/Bali. Kika gärna in och skrik JA eller NEJ nu innan så jag kan tänka om vid behov 🙂 I nyaste inlägget under taggen ovan står vår slutgiltiga (nästan) plan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s