Galna nätter i Kuta

Vi bor i södra Legian nu, granne med partymeckat Kuta. Vi hade uppdämt partybehov, det har inte varit något av den varan hitills. Vi startade på Spunky, en hip-hop bar där gästerna var max 17 år, men eftersom indonesier ser unga ut, såg de ut att vara 12. Groggarna var rediga och kostade 7 kr, pojkarna shottade tequila, bolmade cigaretter och såg allmänt världsvana ut. En man fick en takeaway grogg i plastpåse med sig. Festen fortsatte till ground zero, där attentatsmän sprängde en bomb 2002, mellan Engineroom och Sky Garden, där vi plockade på oss rabbaterade drinkar men vad dom smakade finkel! Richard tom fick tända med tändare för att kolla att det inte är metanol (= gul låga) men det var bara dålig hembränt. 
På tal om hembränt på krogarna: den muslimska regeringen har verkligen försvårat spritförsäljningen här på Bali. En shot vodka kostar lika mycket som en bugethotellnatt, det lönar inte sig att dricka på Bali. Sälja hembränt till bättre pris är nästan ett sett att trotsa regeringen. Balinesiska folket har väldigt lite intresse för islam, de gillar sina gudar, turister och klarar sig allmänt väldigt bra utan Jakartas inblandning. I ljuset av detta, börjar jag förstå mer av bombningen av just ett diskotek här i Kuta. 
Annars är folk i Kuta i blandad ålder, det går att festa billigt här, men precis som med allt på Bali måste man ha lite koll och fingertoppskänsla. Alley cats har billig sprit, men det var dött när vi kikade in, barerna brukar ha happy hour, Sky Garden och Eikon har en all you can eat/ drink för 70kr. 

   

Vi har festat med ett austrialiensiskt par från Perth. Australiensare och Balineser är väldigt tighta, det är nästan rörande att se hur bra lokalbefolkningen blandas med australienare, ömsesidig respekt.

Hursomhaver, denna resa har jag lovat mig att känna efter och hålla en bra balans av allt, därmed slänga även in lite festande, pengarna sprang iväg lite snabbare här i Legian. Igår var vi på Y sport bar och såg en show med little people of indonesia, jag log så mycket att kinderna krampade.  

 
Fem dagar i Legian/Kuta fick räcka denna gång: nu mot Ubud.  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s