Fiske på Bali

 
  

Idag hyrde vi en motorbåt hos Bali deep sea fishing för att fiska jigging, trolling och popping. Vi blev upphämtade kl 05:30 på vårt hotell och bytte till båt i Nusa Dua. 

  

De två besättningsmännen som ingick, gjorde allt för att vi skulle få en öförglömlig dag, det lyckades dom med. Vi kände oss som Brad och Angelina hela dagen. Det saknades aldrig snacks/läsk/vatten/frukt, fiskeställen spanades, spön förbereddes och när vi snorklade så matades fiskarna så dom kom närmare. 

 

Vi fick upp en 5 kg tonfisk som en strandrestaurang på ön Lembongian grillade åt oss.  

Vi såg en ung delfin jäkta förbi oss i gryningen, en stor skölpadda som simmade ute i havet och en koloni flyghundar hängandes upp och ned utanför ön Nusa Penida. Vad häftiga dom var som torkade sina svarta läderaktiga vingar! För att inte tala om snorklingen: de gul-svart randiga platta fiskarna kom och hälsade, större variant på elektrisktblå-och svartrandiga samt näbbfiskarna.  

  

Blodad tand för snorkling nu, måste snorkla massor! Vilken lugn puls man får, om man däremot flaxar och stressar blir fisken skrämd och det finns inte så mycket att titta på.

en fiskare som gjorde vår dag oförglömlig

Vi bor i Sanur nu den historiska  turistorten på Bali med 5 km lång och etablerad strandpromenad. Här gifte sig Mick Jagger och Jerry Hall i en hemlig ceremoni på 90-talet. Första hotellet som vi kan rekommendera för budget-resenärer som ska hit: Bali Hoki Hotel. Visserligen på fel sida av stora vägen, men man anstränger sig dessto mer. 153kr natten ger AC, pool, wifi och frulle, framför allt är det rent och personalen gullig. 

Annonser

2 reaktioner på ”Fiske på Bali

  1. Vilken trevlig blogg ni har och superkul att ni är på Bali! Vi älskade Bali så mycket att vi blev kvar där i 2 månader förra året på vår resa! Vänliga hälsningar Ulrika

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s