Bali bokat

bali-map-3.jpgÄntligen har vi ett datum för kick-offen av vårt sabbatsår 2016-02-23  till 2017-03-10 (i tid till mammas och svärfars födelsedag) känns skönt att vara borta så länge, mitt i livet när måsten hopar sig, det finns NOLL ängslan eller oro, kommer va kul att läsa dessa rader om ett år. Nu i all uttråkning så har man finslipat på blogginläggen utan att man haft ngt särskilt att skriva om, ska bli intressant att se om kvaliteen håller.

Det blev inte 8 veckor på Bali utan 5. I kontexten av hela resan, är Bali en acklimatisering. Vi kommer köra i neutral växel, hålla oss till södra (och turistiga) delen, samt Ubud. Ingen av oss har varit på Bali tidigare men vi har gangska höga förväntningar. Hoppas att Bali har fått smeknamnet ”Gudarnas ö” av en anledning, för jag vill komma nära Gud i år, saknar det spirituella hemma i Sverige.

Vi börjar med staden närmast flygplatsen, Jimbaran som har en rad skaldjurs warungs (lokala restauranger) i ett par dagar och återhämtar oss efter dygnslånga flygturen.

Sedan fortsätter vi till surf-paradiset Ulu Watu, här kommer jag ta fram min nya snorkel och Richard kommer eventuellt att surfa och fiska.

Sedan till Ungasan och SPA:a.

Från södra spetsen av ön jobbar vi oss norrut mot Tuban, KutaSeminyak och Legian.

I Ubud är planen att ta kurser, som en matlagningskurs, se balinesisk dans och fördjupa oss i yogans värld – under ett par veckor.

Annonser

3 reaktioner på ”Bali bokat

  1. Kära Nomader. Det är iofs 10 år sen jag var på Bali men Giliöarna är rätt speciella. Dyka snorkla hänga o partaja på Trawangan. Air lugnt fint snorkla dyka. Meno ÄNNU lugnare. Men alla 3 paradisiska!!!! Firade 40 år där och kanske 50 o några dagar. Men är alldeles alldeles fantastiska.!!! BTW mamma Grazyna hälsar från Copperfields.

    Liked by 1 person

  2. Underbart! Har ni tid över för ytterligare en ö så är Nusa Lembongan (och typ tillhörande Ceningan) som ligger ca 40 min med båt från Bali (Sanur stranden) härligt. Vi gillade verkligen Dream Beach Huts som boende där och den stranden. 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s