Svårigheter med att säga upp sig och resa

Det var kanske jakten på en bättre bostad, en procentenhet mer i lön och önskan om att dygnet skulle ha fler timmar som gjorde att det var dags att dra. Vi hade varit tillsammans i 4 år och hållit ett beundransvärt tempo. Först skulle vi vara borta en hel månad, som på smekmånaden, men den hade swishat förbi som om det vore en vecka, så vi bestämde oss för att ta 3 månader utomlands. Dock var min man tvungen att säga upp sig, man får inte 3 månader ledigt sådär bara, när vi sa upp oss och började rodda med att hyra ut lägenhet, magasinera alla prylar, reseförsäkringar, ansluta räkningar till autogiro, vaccinera oss (aj!) så var det lika bra att ta ett år. Startsträckan för att åka iväg 3 månader och flera år är samma.

Vi blev ”fria” i november, vilket sammanföll med stundande Jul och renovering av lägenhet, som vi flyttat in i oktober. Ledighetskänslan smög sig på oss verkligen sakta. Jag tycker inte att man känner att man är ledig så länge man stannar hemma. Det blev inte så underbart energifyllt som vi hade trott att förbereda resan, vi kom in en rejäl dipp så fort vi stannade upp från våra liv. Att gå ned till tvättstugan kändes som att bestiga Everest. Omställning från skärgårdsvillan till lägenhet med uppgrävd vattenläcka utanför köksfönstret, lägenhetsluften, alla ljud (kan barn verkligen skrika 20 timmar per dygn?) tog hårt, vår katt fixade inte det och Solna-leden tog missen, en sista påminnelse av huslivet dog med honom.

Det är absolut inte synd om oss, men det är verkligen dags att dra nu, vi flyter omkring som zombies med halva hjärnan på Bali redan. blogger-image-2105080632.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s