Att överleva på resan

Det är tydligen skillnad på reseförsäkring och medicinsk försäkring.

Reseförsäkring täcker inställda flyg, bagage och tillhörigheter.

Medicinsk reseförsäkring står för sjukhusvistelse. Det jag är intresserad av, ja paranoid rent ut sagt, mycket på grund av att vi har sträck-kollat den australiensiska serien ”What happens in Bali” där turister får slangar inkörda och försäkringsbolagen rings upp (undrar om det inte är försäkringsbolagen som sponsrar serien?)

De två stora för oss i Sverige är Gouda (14 900 för oss båda per år) och Europeiska Reseförsäkringar (7 518 kr för oss båda per år) Europeiska verkar bra och täcker det som vi behöver, 1 500 kr självrisk, träder in efter 45 dagarna på hemförsäkringen.

Vaccin: Priser för vacciner är djungel, här vinns en prisjämförelse. Vi åkte på Twinrix (hepatit A+B) påfyllning, Ducoral (kolera) samt Vivotif (salmonella, tyfoid) för 2 500 kr. Mediservice vid Skanstull var billigast enl prisjämförelsen, det är dom vi var hos och vi är nöjda. Det var även tal om att jag skulle påfylla min stelkramp vaccin, men jag hoppade det, lite måste man gambla.

Med oss på resan tar vi en förbandsväska med desinfektion-servetter, rakblad, plåster, anti diarré piller, ibuprofen, pincett, myggmedel samt ngn sårsalva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s